Vlaamse meisjes erg negatief over allochtonen
“Ja, ik ben ook wel bang van dienen islam,” antwoordt één van de ondervraagde 11-13-jarige Vlaamse meisjes op de vragen van een studente sociale wetenschappen.
Sara Lanoye onderzoekt voor haar masterproef hoe jonge meisjes over allochtonen (Marokkanen en Turken) denken. De conclusie is dat Vlaamse meisjes alle “clichés en stereotypen” bevestigen.
Volgens de Vlaamse tienermeisjes kennen allochtonen de taal niet en moeten ze deftig Nederlands leren. Allochtonen geven onze Vlaamse meisjes een onveilig gevoel en worden vaak als daders van criminele feiten aangeduid. De meisjes vragen zich ook af hoe de allochtone jongeren zo gemakkelijk aan bepaalde luxeartikelen geraken, zoals een “chique BMW”. Wie allochtone jongeren kent, geeft volgens de onderzoekster “een genuanceerder beeld”, maar ze betreurt het dat het beeld dan nog “vrij negatief” bleef.
Wie zal het verbazen, dat als men het heeft over ‘allochtonen’, men in de eerste plaats ‘moslims’ bedoelt? Voor de meisjes zijn alle allochtonen moslim: ‘Ja, ik ben ook wel bang van dienen islam. Dat heeft echt een slechte invloed op mensen. En aangezien alle allochtonen islam of moslim zijn, ja ik heb er echt wel schrik van’.
Uiteraard wijdt de onderzoekster dit “foute beeld” aan de onwetendheid van onze Vlaamse tienermeisjes en is er “meer kennis nodig om die vooroordelen te doorbreken”. Onze jeugd moet m.a.w. op de schoolbanken nog meer gehersenspoeld worden. De multikul en de islamofilie moet nog meer door hun strot geramd worden. De vaststellingen en het grote onveiligheidsgevoel van onze jeugd worden zwaar geminimaliseerd en moeten blijkbaar onder de mat geschoven worden. Nochtans hebben onze jongeren veel praktijkervaring met allochtone jongeren. Ze gaan dagelijks met allochtonen om op school, op het openbaar vervoer, in jeugdbewegingen, in de uitgaanswereld, enzovoort.
Het Vlaams Belang geeft daarentegen wel om de Vlaamse jeugd en voert dagelijks een strijd voor onze Vlaamse normen en waarden, voor onze jeugd, voor onze toekomst!
Bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120620_00193081