Vlaams Belang: “Tevredenheid maar geen euforie over uitschakeling Osama Bin Laden; er staan honderden nieuwe Osama Bin Ladens klaar.”

België draaischijf van radicale islam

Het Vlaams Belang is tevreden met de uitschakeling van Al Qaida-leider Osama Bin Laden. Veel meer dan een symbolische overwinning op de radicale islam is de executie van Osama Bin Laden echter niet. Er staan immers honderden nieuwe Osama Bin Ladens klaar. De illusie creëren dat het islamterrorisme definitief uitgeschakeld is, is gevaarlijk. De strijd tegen het islamradicalisme moet vooral in de diepte gevoerd worden.

Het lakse optreden van de overheid – uit angst om de moslims voor het hoofd te stoten – zorgt ervoor dat ons land steeds meer een draaischijf wordt voor radicale moslimorganisaties. Fundamentalistische moskeeën moeten dicht; haatimams moeten uitgewezen worden; radicale moslimpredikers moet de toegang tot ons land ontzegd worden; organisaties die hier actief zijn, zoals Tablighi Jama’at, Hizb ut-Tahrir en Khatme Nubuwwat, moeten in ons land verboden worden.

De gedoogpolitiek van de federale overheid om de radicale islam hier oogluikend te tolereren en de islam te erkennen en te subsidiëren in de hoop dat het Belgisch grondgebied gevrijwaard zal blijven van aanslagen, is bijzonder risicovol en gevaarlijk. Het Vlaams Belang wil aan de gedoogpolitiek en de lakse aanpak van het islamradicalisme die hiervan het gevolg is, definitief een einde maken.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Filip Dewinter
Voorzitter Steden tegen Islamisering