Steden Tegen Islamisering (STI) tevreden met Boerkaverbod in België

Filip Dewinter: “Boerkaverbod is slechts eerste stap, erkenning en subsidiering van de islam in België moet nu worden ingetrokken. De islam hoort immers niet thuis op Europees grondgebied”

Het boerkaverbod dat gisteren gestemd werd in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers is een krachtig signaal tegen de islam. De boerka ligt immers als een sarcofaag van textiel over de vrouwen die hem dragen en zo van hun vrijheid beroofd worden. De ongelijkheid tussen man en vrouw en de discriminatie van de vrouw maakt immers deel uit het wezen van de islam zelf. Het verbieden van de boerka betekent ook het afwijzen van de islam als een vrouwonvriendelijke godsdienst en ideologie.

De stemming illustreert overigens nog maar eens de voortrekkersrol die partijen als het Vlaams Belang en anderen spelen. STI hoopt dat het boerkaverbod in België kan en zal leiden tot het terugdringen van de islam. Na deze eerste symbolische overwinning is de volgende stap de erkenning en subsidiering van de islam ongedaan te maken. De islam is immers een totalitaire veroveringsgodsdienst die een bedreiging vormt voor onze Europese waarden en normen en onze westerse manier van leven.

Filip Dewinter
Voorzitter Steden Tegen Islamisering