Spanje wordt geconfronteerd met een sluipende islamisering. Van Soeren Kern

Een radicale islamitische predikant werd in Spanje gearresteerd omdat hij de moslims opriep fysisch en psychisch geweld als tuchtigingsmaatregel te gebruiken t.o.v. afdwalende vrouwen, die weigeren zich te onderwerpen aan de sharia of hun echtgenoten te gehoorzamen.

De Spaanse openbare aanklagers menen dat Abdeslam Laaroussi, een charismatische imam uit Marokko, die in een grote moskee in Terrassa, een industriële stad op 30 km ten noorden van Barcelona, predikt, zich schuldig maakt aan het “aanzetten tot geweld tegen vrouwen”. Zo geeft hij exacte richtlijnen hoe de vrouwen moeten geslagen worden, hoe zij thuis binnen het gezin kunnen geïsoleerd worden en zij verstoken kunnen worden van sexuele betrekkingen.

De politie beschikt over opnames van zijn preken in de Badr moskee in het centrum van Terrassa, waar hij elke vrijdag meer dan 1500 moslims aantrekt. Hij droeg zijn toehoorders op om vrouwen te slaan “met een stok, de vuist of de hand, zodat er geen botten gebroken worden en geen bloedsporen te zien zijn”.

Laaroussi werd op 6 maart door de politie ondervraagd maar weigerde bewijsmateriaal te overhandigen omdat hij de legitimiteit van de Spaanse staat niet erkent. Mocht hij schuldig bevonden worden, dan kan hij op max. 3 jaar gevangenisstraf rekenen.

Dit incident is slechts één van een lange, groeiende lijst van islamgerelateerde twistpunten in Spanje, waar het aantal moslims steeg naar een geschatte 1.5 miljoen in 2011. In 1990 waren ze slechts met 100.000. Hun assertiviteit stijgt met hun toenemend aantal.

Soeren Kern is Senior Fellow voor Europese Politiek aan de in Madrid gevestigde Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group. Volg hem op Facebook

Bron : http://www.stonegateinstitute.org/2928/spain-islamization