Spanje wordt geconfronteerd met een sluipende islamisering [2]. Van Soeren Kern

In september 2011 maakte de Catalaanse regering bekend dat er gedurende de eerste helft van het jaar 14 gedwongen moslimhuwelijken ontdekt werden en dat de genitale verminking bij 24 moslimmeisjes kon verhinderd worden.

In december 2011 werd Lerida de eerste gemeente in Spanje, die een boerkaverbod uitvaardigde in alle openbare ruimtes. Bij overtreding volgt een boete van € 600.

In januari 2010 werd Mohamed Benbrahim, een imam in Tarragona, gearresteerd omdat hij Fatima Ghailan, een 31-jarige Marokkaanse, gedwongen had een hijab, een islamitische hoofdbedekking, te dragen. Hij had ermee gedreigd haar huis in brand te steken, omdat zij – volgens hem – “ongelovig” zou zijn, buitenhuis werkzaam is, een auto bestuurt en niet-moslims als vrienden heeft.

In december 2009 ontvoerden negen islamisten een vrouw in Reus, bij Barcelona, en veroordeelden haar volgens de sharia wegens ontrouw tot de dood. De vrouw slaagde erin net voor de terechtstelling te ontsnappen en hulp te zoeken in een plaatselijk politiebureau.

In een andere zaak oordeelde een rechtbank in Barcelona Mohamed Kamal Mustafa, een moslimgeestelijke verbonden aan een moskee in het Zuid-Spaanse Fuengirola, schuldig aan het oproepen tot geweld tegen vrouwen. Hij had een boek gepubliceerd met de titel “Vrouwen in de islam”, in dewelke hij aan mannen richtlijnen gaf hoe ze hun vrouwen konden slaan zonder zichtbare letsels na te laten. De hardleerse Mustafa beschreef zijn 22 dagen gevangenisstraf als een “spirituele afzondering”.

Al deze conflicten – en honderdtallen soortgelijke gevallen – zijn een voorbode van de toekomst, vooral dan omdat de moslimbevolking in Spanje met rassé schreden toeneemt.

Moslim geboortecijfers bedragen meer dan het dubbele van de verouderende Spaanse autochtone bevolking. Spanje’s huidig geboortecijfer van ca. 1.4 ligt ver onder de 2.1, nodig om de huidige bevolking in stand te houden. Demografisch onderzoek wijst uit dat het aantal autochtone Spanjaarden binnen ongeveer twee generaties zal gehalveerd worden, terwijl de moslimbevolking in Spanje zich zal verviervoudigen.

De eerst geboren baby dit jaar in Spanje was Fatima; haar ouders zijn moslims. Volgens een schatting zouden 75% van alle op nieuwjaarsdag 2012 geboren baby’s een migratieoorsprong hebben, vooral uit Marokko.

Soeren Kern is Senior Fellow voor Europese Politiek aan de in Madrid gevestigde Grupo de Estudios Estratégicos / Strategische Studies Groep. Volg hem op Facebook

Bron: http://www.stonegateinstitute.org/2928/spain-islamization