Quick opent acht halalvestigingen in Frankrijk: morgen halalhamburgers in Antwerpen, Gent, Brussel, Vilvoorde?

Quick, de hamburgerketen van Belgische origine, is vooral bekend in België, Frankrijk en Luxemburg. In ons land is Quick de populairste fastfoodketen; de eerste vestiging werd in 1971 in Schoten geopend.

In Frankrijk serveren acht vestigingen, onder druk van de toenemende vraag naar halalgekeurde producten, sinds half december 2009 enkel nog halalburgers. Zoals bekend, mag vlees volgens de sharia pas worden geconsumeerd als het ‘halal’ is. Dat ritueel slachten zonder verdoving is zonder meer een barbaarse praktijk, waarvan het Vlaams Belang – net als dierenrechtenorganisatie Gaia – al jaren eist dat het stopt.

In Toulouse, Marseille (twee vestigingen), Roubaix, Villeurbanne, Argenteuil, Garges-lès-Gonesse en Buchelay wordt het aangeboden voedsel gekeurd door specialisten die zijn verbonden aan de lokale moskeegemeenschap en de grote moskee van Parijs. Alle haram (onrein en dus verboden) producten zoals varkensvlees en alcohol worden geweerd. Een aankondiging aan de toegangsdeuren wijst de bezoeker op het islam-correcte karakter van het hamburgerrestaurant. Deze kwestie is niet zo onschuldig als ze op het eerste gezicht lijkt. Grootwarenhuizen, winkels en restaurants die halalproducten verkopen of serveren geven toe aan de druk van de radicale islam die een blinde navolging van de sharia, de islamitische wet, eist. Alleen al door het aanbieden van deze producten geeft men radicale moslims de gelegenheid hun strenge islamitische regels verder op te dringen.

Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel. De kans bestaat dus dat binnenkort ook in Vlaanderen halalquicks zullen worden geopend. Door islam-correcte hamburgerrestaurants te openen, werkt Quick de toenemende islamisering in de hand. Indien ook Vlaamse vestigingen zouden toegeven aan de druk van de islamitische shariawetgeving, zullen het Vlaams Belang en Steden Tegen Islamisering (STI) zonder twijfel actie voeren.