Persbericht: Canadese studente Rosea Lake procedeert tegen Vrouwen Tegen islamisering-campagne ‘Vrijheid of islam’

Anke Van dermeersch: “Zowel Louboutin als Canadese studente Rosea Lake vergissen zich van vijand. Niet Vrouwen Tegen Islamisering maar de islam discrimineert vrouwen.”

Vrouwen Tegen Islamisering (VTI) neemt kennis van een dagvaarding in kortgeding van de Canadese studente Rosea Lake tegen Anke Van dermeersch, de voorzitster van VTI, i.v.m. de campagne ‘vrijheid of islam’  die recent werd opgestart.  De Canadese studente verwijt Vrouwen Tegen Islamisering voor de affiche van de campagne gebruik te hebben gemaakt van een vrouwenbeen met daarop de gradaties “sharia-conform, gematigde islam, provocatie, slet, hoer, verkrachting en steniging”. Volgens de Canadese studente zou deze afbeelding identiek zijn aan haar oorspronkelijk ontwerp.

Volgens Vrouwen Tegen Islamiseringvoorzitter Anke Van dermeersch is dit niet het geval : “de afbeelding van de Canadese studente was één van de vele inspiratiebronnen maar er zijn er ook anderen.  De VTI-affiche is evengoed afgeleid van een maatbeker of een anatomieontleding van een been. De VTI-affiche verschilt overigens ingrijpend van de afbeelding die door de Canadese studente werd gebruikt.  De vermelding op het been werden anders ingevuld en de nadruk werd gelegd op typische vrouwenschoenen met stiletto die symbool moeten staan voor de vrijheid die vrouwen genieten in niet-islamitische Westerse landen.”

Anke Van dermeersch is van mening dat “de juridische actie van de Canadese studente vooral geïnspireerd werd door politieke tegenstanders van Vrouwen Tegen Islamisering en het Vlaams Belang die met dit proces proberen om de campagne ‘vrijheid of islam’ onderuit te halen.”

Anke Van dermeersch : “De vele processen tegen de VTI-campagne ‘vrijheid of islam’ tonen aan dat de campagne haar doel niet heeft gemist. Het is merkwaardig dat zowel de schoenenfabrikant Christian Louboutin als de Canadese studente Rosea Lake,  die allebei zeggen op te komen voor vrouwenemancipatie, uitgerekend de VTI-campagne ‘vrijheid of islam’ viseren en onderuit proberen te halen. Zowel Louboutin als Rosea Lake vergissen zich van vijand. Niet Vrouwen Tegen Islamisering maar de islam discrimineert en vernedert vrouwen.”

Maandag as. vindt om 10.30 uur in het Justitiepaleis van Antwerpen in de Rechtbank van Koophandel het proces Louboutin versus VTI plaats. Anke van dermeersch zal aanwezig zijn en haar Louboutinschoenen opnieuw dragen. Op het proces dat op dinsdag as. wordt ingeleid door de Canadese studente Rosea Lake zal Anke Van dermeersch niet aanwezig zijn aangezien diezelfde dag de opening van het parlementaire zittingjaar in de Senaat doorgaat.

Nancy Verrijke, namens Vrouwen Tegen Islamisering
Perswoordvoerder