Ondanks verbod door Brusselse burgemeester voert “Steden tegen Islamisering” actie tegen de inplanting van een moskee in de onmiddellijke nabijheid van Ground Zero in New York

Filip Dewinter, voorzitter “Steden tegen Islamisering”: “Ik zeg ja aan de vrijheid van godsdienst, maar het groen fascisme van de islam staat haaks op iedere vorm van vrijheid van godsdienst, van vrije meningsuiting, van vergadering, van drukpers”

Hoewel het oorspronkelijk leek of de burgemeester van Brussel de protestmanifestatie zou toelaten (alle voorbereidingen met de Brusselse politie werden getroffen) verbood Thielemans gisterennamiddag om 16u alsnog de manifestatie aan de Amerikaanse ambassade. De Brusselse PS-burgemeester toonde zich weer van zijn meest ondemocratische kant!

Het betogingsverbod werd omzeild door uit te wijken naar Sint-Joost-ten-Node. De manifestatie tegen de inplanting van een moskee in de nabijheid van Ground Zero vond 100m van de Amerikaanse ambassade ter hoogte van het Madouplein plaats i.p.v. voor de Amerikaanse ambassade.

Een 200-tal aanwezigen manifesteerden gedurende een half uur en luisterden naar de toespraak van de voorzitter van Steden tegen Islamisering, Filip Dewinter. Filip Dewinter vroeg eerst een minuut stilte voor de slachtoffers van de terreuraanslagen op 9/11.

Filip Dewinter: “Ik zeg ja aan de vrijheid van godsdienst. Maar deze vrijheid geeft niet iedereen het recht om zomaar welke religieuze gebouwen dan ook om het even waar op te trekken. (…) Wat zou de moslimwereld ervan denken mocht vlakbij de Ka’aba in Mekka een kerk worden gebouwd? Mag ik er overigens op wijzen dat de heilige stad Mekka verboden terrein is voor niet-moslims. Niet-moslims wordt de toegang tot Mekka eenvoudigweg geweigerd! De hypocrisie van de moslimwereld omtrent de inplanting van een moskee nabij Ground Zero is hemeltergend. (…) Dat de moslimwereld ophoudt met het Westen lessen in democratie en vrije meningsuiting te geven. Het groen fascisme van de islam staat immers haaks op iedere vorm van vrijheid van vergadering, vrijheid van drukpers, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst”.

Filip Dewinter waarschuwde ook voor de initiatiefnemer van de bouw van de nieuwe moskee in de nabijheid van Ground Zero. Filip Dewinter: “Faisal Abdul Rauf heet een toonbeeld te zijn van de gematigde islam die vreedzame coëxistentie nastreeft met christenen en joden. Ondertussen duiken er alsmaar meer bewijzen op dat imam Rauf helemaal niet de vreedzame coëxistentie nastreeft, maar wel de machtsuitbreiding van de islam. In Arabische boeken en artikels haalt hij uit tegen regeringen die de islamitische wetten niet volgen en bepleit hij een bestuur op basis van de sharia”.

Filip Dewinter distantieert zich uitdrukkelijk van de “domme actie van een of andere dominee die Korans wil verbranden”. “Iedereen moet het boek juist lezen Dan zal men tot het besef komen dat de Koran een haatdragend boek is dat geweld predikt tegen iedere niet-moslim, kortom dat de Koran een licence-to-kill is”, aldus Filip Dewinter.

Filip Dewinter concludeerde: “Een moskee op Ground Zero? Niet met ons! Het Westen moet westers blijven en mag niet ten prooi vallen aan de oprukkende islam. De Amerikaanse president Barak Hussein Obama lijkt nog steeds niet begrepen te hebben dat de islam een bedreiging vormt voor het Westen en dat toegevingen tegenover de islam al snel gevolgd worden door nieuwe eisen. Door zijn zegen te geven aan de bouw van een moskee op Ground Zero toont hij zich collaborateur met de radicale islam. De toegevingen aan de islam moeten stoppen!”.

Lees hier de bijlage.