Moslimfundamentalist Tariq Ramadan komt op 1 februari spreken in Gentse Vooruit

Vlaams Belang: Tariq Ramadan is wolf in schaapskleren, aan wie de toegang tot ons grondgebied moet worden ontzegd

Vlaanderen islamiseert. Niet enkel door massa-immigratie, de bouw van moskeeën en de invoering van halalvlees, maar ook door infiltratie van moslims en Moslimbroeders die als uiteindelijk doel hebben de sharia, de islamitische wet, bij ons te implementeren. Hun tactiek noemt men ook wel ‘stealth jihad’, oftewel ‘jihad onder de radar’: de geleidelijke islamisering en shariaïsering van het Westen, zonder terroristische aanslagen of haatprediken, maar door infiltratie van keurig en beschaafd ogende jihadistische moslims en Moslimbroeders. Een infiltratie die wordt bewerkstelligd in zo veel mogelijk belangrijke geledingen van onze westerse maatschappij – de politiek, de socioculturele sector, de juridische wereld en de academische wereld – om ze vervolgens van binnenuit te islamiseren.

Doordat jihadistische moslimgroeperingen als Sharia4Belgium zeer openhartig en onverbloemd van de daken schreeuwen wat hun antiwesterse en inhumane aspiraties zijn, zouden ze vrij gemakkelijk op te volgen moeten zijn door onze veiligheidsdiensten. Ook een islamitische haatprediker zoals Khalid Yasin maakt absoluut geen geheim van zijn verwerpelijke jihadistische, antiwesterse en inhumane ideeën. Maar zoals men in Vlaanderen veel te laks omspringt met Sharia4Belgium, laat men ook gewoon toe dat Khalid Yasin op 12 februari in Antwerpen, middels een lezing, de breinen van jonge moslims komt vergiftigen met antiwesterse en islamofascistische retoriek. Echter, dankzij zijn openheid (het internet staat er vol van) zou Khalid Yasin net zoals Sharia4Belgium een gemakkelijke prooi voor Vlaamse gezagsdragers moeten zijn. Het Vlaams Belang stelde over de komst van Khalid Yasin en zijn lezing in Antwerpen dan ook pertinente vragen aan Minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen, Joëlle Milquet. Zij laat hem echter, net zoals Sharia4Belgium, gewoon toe op ons grondgebied, en laat zijn verwerpelijke en opruiende lezing gewoon plaatsvinden. Of hoe onze misplaatste tolerantie en onze verkeerd begrepen humane waarden ons de nek omwringen en de islamisering van Vlaanderen faciliteren.

Tegelijkertijd doet ook de ‘stealth jihad’ zijn werk: op 1 februari doet Tariq Ramadan voor de zoveelste keer zijn intrede in Vlaanderen, wanneer hij een lezing geeft in Kunstcentrum Vooruit in Gent. Tariq Ramadan is niemand minder dan de kleinzoon van Hassan al-Banna, stichter van de gevaarlijke jihadistische en antiwesterse Moslimbroederschap. De Moslimbroederschap is op dit moment bezig van Egypte een shariastaat te maken, en heeft als leus: “Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie.” Tariq Ramadan moet worden beschouwd als een intelligente, aimabele, beschaafd sprekende en niet-carnavaleske versie van Sharia4Belgium/Khalid Yasin, en is dus zeer gevaarlijk. Dankzij zijn academische titel (hij studeerde filosofie en Franse literatuur) is hij als postmoderne Moslimbroeder geïnfiltreerd in de westerse academische wereld, alwaar hij in vele kringen op handen wordt gedragen. Door zijn verzorgd en beschaafd voorkomen, zijn prachtig Frans en zijn hoge aaibaarheidsfactor, windt hij naïevelingen van zowel islamitische als niet islamitische strekking rond zijn vinger. Vooral (islamitische) meisjes en vrouwen zijn dol op de aantrekkelijk man, en laten zich misleiden door zijn zeemzoete islamofiele en leugenachtige ‘islam is vrede’-praatjes.

Maar Tariq Ramadan is wat men noemt een ‘wolf in schaapskleren’, die als geen ander de islamitische huichelmethode – ‘taqiyya’ – aanwendt om niet-moslims te misleiden en zijn ware doelstelling te verbergen. In tegenstelling tot Sharia4Belgium en de islamitische haatprediker Khalid Yasin, liegt hij en misleidt hij op uiterst intelligente en geraffineerde wijze het westerse publiek, dat in de val trapt en denkt dat hij een ‘gematigde moslim’ en een of andere ‘gematigde islam’ representeert. Ramadan zou dé oplossing bieden voor een ‘samengaan van westerse en islamitische waarden’. Niets is minder waar. Caroline Fourest, een Frans feministisch journaliste en schrijfster, maakte een zeer grondige studie over Tariq Ramadan, met als veelzeggende titel: ‘Broeder Tariq: Discours, strategie en methode van Tariq Ramadan’ (Oorspr.: Frère Tariq: Discours, stratégie et méthode de Tariq Ramadan, Grasset & Fasquelle, 2004). Daarin concludeerde ze dat ondanks zijn westers voorkomen en ondanks zijn veelvuldige pleidooien voor integratie, Tariq Ramadan in wezen een ‘islamist’ is. In 2003 reeds liet Tariq Ramadan in Frankrijk zijn ware aard zien, toen hij in een gesprek met president Nicolas Sarkozy zei dat hij voor “een moratorium (tijdelijke opschorting) op steniging” is, dus niet voor een totaal verbod! Ook in Nederland, waar Ramadan een tijd was aangesteld als zogenaamde ‘bruggenbouwer tussen moslims en niet-moslims’ (!), kent men sinds 2009 zijn ware aard: men ontsloeg hem vanwege zijn samenwerking met het Iraanse regime en vanwege het feit dat hij meewerkte aan een Iraanse televisieprogramma waarin de islamitische staat wordt verheerlijkt. De Nederlandse rechtsgeleerde en felle islamcriticus van Iraanse afkomst, Afshin Ellian, die verder kijkt dan de mooie en misleidende praatjes, noemde Tariq Ramadan reeds in 2008 een ‘slechte leugenaar’.

Het doel van Tariq Ramadan is exact hetzelfde is als dat van de Moslimbroederschap, Sharia4Belgium en Khalid Yasin, maar hij is nóg gevaarlijker omdat zijn tactiek erin bestaat zijn ware aard en beweegreden te verbloemen en te verbergen. Ondanks zijn veelvuldige ontmaskeringen wint hij met zijn misleidende (mooie) praatjes nog steeds veel naïeve westerse zieltjes, ook in academische en politieke kringen. Kortom, hij is de vleesgeworden ‘stealth jihad’, en het zegt veel dat islamofiele gesubsidieerde organisaties zoals KifKif en MANA, evenals mensen zoals Eva Brems (die hem al eens in 2009 uitgenodigde) zijn komst toejuichen, en dat het politieke establishment blijkbaar niet inziet dat ze met hem een verdoken jihadist binnenhalen, die net zoals haatprediker Khalid Yasin de Vlaamse breinen komt islamiseren. Tot vorig jaar liet de Verenigde Staten Tariq Ramadan niet meer toe op zijn grondgebied wegens zijn steun aan islamitische jihadistische organisaties, zoals Hamas.

Het Vlaams Belang is van oordeel dat deze wolf in schaapskleren geen plaats heeft in Vlaanderen. Ramadan dient de toegang tot ons grondgebied te worden ontzegd.

Filip Dewinter
Fractievoorzitter Vlaams Belang
in het Vlaams Parlement