Moslimextremisten ‘Sharia4Belgium’ leggen Benno Barnard het zwijgen op

Een lezing met als titel “Het islamdebat: lang leve God, weg met Allah!” van de Nederlandse schrijver en notoir islamcriticus Benno Barnard voor de vrijzinnige dienst van de Antwerpse universiteit is woensdagavond 31/3 verstoord door extremistische moslims. Op de website van de radicale organisatie Sharia4belgium en via Jongeren voor Islam werd vooraf al opgeroepen om te ageren tegen de lezing. Hier ziet u enkele “sfeerbeelden” nadat de inrichters van de lezing meedeelden dat door het kabaal van deze fanatiekelingen de lezing werd stopgezet. Nadien daagde de rector van de universiteit nog op, die nochtans geen enkele inspanning had gedaan om het goed verloop van de lezing te garanderen en die zelfs het gedrag van deze Islamitische herrieschoppers vergoelijkte. Benno Barnard, die enkele persoonlijke lijfwachten had opgetrommeld, kwam er met de schrik van af, maar de vrije meningsuiting heeft vandaag, onder druk van verbaal geweld en intimidatie, opnieuw een zware nederlaag geleden.

Filip Dewinter klaagt fascistische methoden ‘Sharia 4 Belgium’ aan en steunt uitdrukkelijk de Nederlandse islamkritische auteur Benno Barnard

Filip Dewinter en Vlaams Comité voor ex-Moslims dienden gisteren klacht in tegen ‘Sharia 4 Belgium’ wegens aanzetten tot haat, geweld en moord

Vlaams Belang eist strafrechtelijk onderzoek naar activiteiten ‘Sharia 4 Belgium’ en vraagt dat organisatie buiten de wet wordt gesteld

Gisterenavond verstoorden enkele tientallen in lange gewaden geklede extremistische moslimjongeren een lezing van de bekende Nederlandse schrijver Benno Barnard over de islam in een aula van de Universiteit Antwerpen. De lezing werd vrijwel onmiddellijk afgebroken toen de moslimjongeren ‘Allah Akhbar’ scandeerden en het podium bestormden. Barnard werd het spreken onmogelijk gemaakt door de moslimextremisten, maar kwam er met de schrik vanaf.

Filip Dewinter prijst de moed van Benno Barnard die ondanks de moslimintimidatie durft waarschuwen voor de gevaren van de radicale islam en veroordeelt deze aanslag op de vrije meningsuiting door middel van fascistische methodes. Niemand moet echter verwonderd zijn over de gebeurtenissen. Door de extremistische Antwerpse moslimorganisatie ‘Sharia 4 Belgium’ was op hun website immers aangekondigd keet te zullen schoppen op de lezing. ‘Sharia 4 Belgium’ paste gisterenavond in de praktijk toe wat ze op hun website open en bloot verkondigen: de omverwerping van de democratie om een shariastaat op te richten in België.

Filip Dewinter en woordvoerder van het Vlaams Comité van ex-Moslims Peter Velle dienden gisteren bij het Antwerpse parket klacht in tegen ‘Sharia 4 Belgium’ wegens het publieke aanzetten tot haat en het oproepen tot moord en lichamelijk geweld. Op het Youtubekanaal van ‘Sharia 4 Belgium'(URL http://www.youtube.com/user/sharia4belgium ) worden immers videobeelden ter bezichtiging aangeboden waarin moslims worden opgeroepen tot de heilige oorlog en geweld tegen ongelovigen. Daarbij worden ook beelden getoond van Osama bin Laden en andere kopstukken van Al Qaeda.

Op de website van Sharia 4 Belgium ( URL http://sharia4belgium.webs.com ) is momenteel overigens een videoboodschap van de Britse moslimextremist Anjem Choudary te bekijken. Choudary is leider van de verboden organisaties Islam4UK en Al Muhajiroun en wordt door een Britse onderzoeksjournalist in The Sun van 15 januari aangeduid als spil van een Brits moslimterreurnetwerk. Choudary wordt ook aanzien als de initiatiefnemer achter ‘Sharia 4 Belgium’. In de videoboodschap zegt Choudary: “Ik roep alle moslims in België op om Koning Albert II en Premier Yves Leterme af te zetten.(…) “We zullen onze broeders van Sharia4belgium steunen bij de oprichting van een shariastaat in België. (…) Desnoods sturen we extra manschappen naar België om een shariastaat af te dwingen.”

Het Vlaams Belang wil na de gebeurtenissen van gisterenavond en de extremistische en opruiende boodschappen op de websites van ‘Sharia 4 Belgium’ dat nu zo snel mogelijk een strafrechtelijk onderzoek wordt gevoerd naar de activiteiten van ‘Sharia 4 Belgium’ met als doel deze organisatie buiten de wet te stellen.

In bijlage vindt u kopij van de klacht.

Filip Dewinter
Fractievoorzitter Vlaams Belang
in de Antwerpse gemeenteraad

Lees hier de bijlage.