“Moge Allah deze kafirs vernietigen”

Nieuwe filmpjes Sharia4Belgium op internet: S4B geeft tekst en uitleg bij vandalisme 20m2 affiches en roept moslims op tot actie

Sharia4belgium is opnieuw op dreef. In enkele zeer recent op internet geposte filmpjes geeft de organisatie tekst en uitleg bij het vandalisme van de organisatie tegen de 20m2 ‘boerkini’-affiche “Vrijheid of islam? Durven kiezen!” van het Vlaams Belang. In het eerste filmpje met als titel “De prijs om moslim te zijn” beschrijft een Sharia4Belgium-militant hoe de militanten onder valse voorwendsels een ladder lenen “van een kafir” (ongelovige) om een affiche te overschilderen, hoe ze betrapt worden bij het vandalisme door de Antwerpse politie en vervolgens kort worden opgesloten in de cel.

In het tweede filmpje met als titel “Genoeg geslapen, sta op en vertrouw op Allah” roept  Sharia4Belgium-leider Abu Imran de moslims op tot actie “telkens wanneer de islam beledigd wordt”. Abu Imran verwijst daarbij naar een verhaal uit de periode toen Mohammed leefde, waarbij een jood de sluier aftrok van een moslimvrouw, waarna andere joden lachten.  De Jood – door Abu Imran in het filmpje racistisch bestempeld als “een afstammeling van apen en varkens” – werd volgens Abu Imran ter plaatse gedood en alle Joden werden door Mohammed verbannen van het Arabische schiereiland.

Abu Imran weerhoudt zich er in het filmpje weliswaar van – allicht onder invloed van zijn veroordeling na klachten vanuit Vlaams Belanghoek – expliciet op te roepen tot geweld, maar spreekt toch de wens uit: “Moge Allah deze kafirs vernietigen.” “Kafirs razend maken”, zo zegt hij bovendien, “is een teken van aanbidding”.

Ook affichemodel An-Sofie Dewinter wordt in de filmpjes door Abu Imran en zijn kompanen persoonlijk geviseerd. Door op de affiche een boerka te schilderen over haar lichaam heeft Sharia4Belgium naar eigen zeggen “deze prostituee aangekleed”. Abu Imran zegt in het filmpje onder gelach van de aanhangers dat ze best nog dienst kan doen “als tweede of derde vrouw of als poetsvrouw”, waarmee hij opnieuw bevestigt dat de vrouw volgens de islam weinig meer is dan een gebruiksvoorwerp van de man.