Het Westen capituleert voor de islam

Een koptische christen uit Egypte, Makarem Diab Said, is tot 6 jaar cel veroordeeld wegens belediging van de islam en de profeet Mohammed. Dit heeft zijn advocaat Naguib Gibrael donderdag gezegd. Diab Said werkte op een school in Asiut. Volgens zijn advocaat is hij ongebruikelijk snel en zonder deugdelijke verdediging veroordeeld.
De rechter zou onder druk zijn gezet door islamitische extremisten. De strafmaat is bovendien 3 jaar hoger dan de wet toestaat voor deze overtreding, aldus Gibrael.
Volgens Egyptische media had Diab Said aan een nieuwe leraar op zijn school gevraagd of de profeet Mohammed echt 40 keer getrouwd is geweest. De nieuwe docent zou tot de radicaalislamitische salafistenbeweging behoren. Kort daarna werd Diab Said aangehouden. (bron: De Telegraaf)

Men schat dat in Egypte tussen 6 en 10 procent van de bevolking koptisch christen is. Sinds de val van Moebarak zijn ze banger dan ooit voor islamitisch – noem het gerust ‘jihadistisch’ – geweld. Honderden koptische christenen werden reeds door moslims vermoord, louter en alleen omdat ze geen moslim zijn. Egyptische moslims grijpen allerlei ‘redenen’ en ‘oorzaken’ aan om koptische christenen te kunnen vermoorden. Het gerucht dat een moslim zich heeft bekeerd of laten bekeren tot het christendom, dat een moslim een relatie heeft met een kopt of dat een kopt de islam heeft beledigd, is voldoende voor georganiseerde pogroms op koptische christenen.

Begin februari moesten acht koptische gezinnen hun dorp in Egypte verlaten nadat spanningen tussen moslims en christenen waren opgelopen. Aanleiding waren geruchten over een omstreden relatie tussen een kopt en een moslima.

In Nederland is er steeds meer (media-)aandacht voor de islamitisch intolerantie in het Midden-Oosten, met name dankzij de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders, maar ook van ‘gelovige’ partijen, zoals de ChristenUnie, de SGP en het CDA (de Nederlandse CD&V). Het staat in schril contrast met de oorverdovende stilte van de Vlaamse media. Toen de zogenaamde ‘Arabische Lente’ op gang kwam, struikelden politiek correcte opiniemakers en politici over elkaar heen om op triomfantelijke wijze islamcritici ‘ongelijk’ te geven. Nu de ‘Arabische Lente’ – zoals deze islamcritici uiteraard hadden voorspeld – alleen maar méér islam heeft gebracht en dus meer ellende voor niet-islamitische minderheden, zoals christenen, geven ze niet thuis. Twee zaken liggen hieraan ten grondslag:

– Het is in onze geseculariseerde samenleving niet ‘hip’ om op te komen voor christenen in een ver land. Doorgeslagen atheïsme en fanatiek secularisme hebben ertoe geleid dat levens van christenen blijkbaar minder waard zijn dan pakweg de zogenaamde ‘Palestijnen’.
– De politiek correcte en doorgaans linkse opiniemakers willen het volk behoeden voor de ongemakkelijke waarheid: intolerantie jegens niet-moslims is eigen aan de islam, en kom meer dan ooit opborrelen nu dictaturen gevallen.

Het stemt tot nadenken dat vandaag melding wordt gemaakt van het feit dat het aantal moskeeën in de Verenigde Staten in 10 jaar tijd met 74 procent is toegenomen. Dat bleek uit een rapport van ‘Faith Communities Today’. Pittig detail: sinds de jihadistische aanslagen in New York zijn er in de VS bijna 1000 (!) moskeeën bijgekomen. De discrepantie tussen de absurde westerse tolerantie jegens de islam en de islamitische pogroms op niet-moslims in dar al-islam, het ‘huis van de islam’, is stuitend.

De Iraans-Nederlandse islamcriticus Afshin Ellian (die natuurlijk moet worden beveiligd) sloeg de nagel op de kop: “Tolerantie is geen eenrichtingsverkeer. Wederkerigheid is het wezen van de tolerantie. Waar de wederkerigheid niet bestaat, is sprake van capitulatie, niet van tolerantie.”
(SvR)