Halal is booming business

Halal-voedsel is booming business in Vlaanderen. Dit blijkt uit een antwoord van Minister-President Peeters op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordigers Stefaan Sintobin en Filip Dewinter.

De Minister-President deelt mee dat de halal markt in België wordt geschat op een jaarlijkse omzet van “zeker 155 miljoen euro”. Een recente studie wijst op een enorme toename van de halal voedselmarkt in Europa. In 2010 zou deze geschat worden op 69,3 miljard – u leest het goed – dollar.

In deze context dient in herinnering te worden gebracht wat de halal-voorschriften precies inhouden met betrekking tot de slachting van dieren. De slachting van halal vlees moet gebeuren door moslims en het dier moet met het hoofd richting Mekka staan op het moment dat het wordt geslacht. Tijdens de slachting moet de moslimman in één haal de keel van het dier oversnijden, terwijl hij ‘Allah Akbar’ (Allah is groot’) roept. Vervolgens moet het dier volledig leegbloeden voor de verdere behandeling mag gebeuren. De slachting moet onverdoofd gebeuren, waardoor het dier de facto een pijnlijke doodstrijd meemaakt.

Financiering islamterrorisme

Filip Dewinter heeft fundamentele bezwaren tegenover de uitbouw van een halal-industrie in Vlaanderen: “Vooreerst is het zo dat de islamitische voedselregels deel uitmaken van de sharia. Door medewerking te geven aan de naleving van de halal-voedselregels legitimeert men de sharia als geheel. De controlerende organismen die beoordelen of een product halalconform is zijn bovendien in handen van moslimfundamentalisten, die een letterlijke toepassing van de sharia voorstaan. Volgens sommige internationale experts zou een deel van de opbrengst van de certificering overigens doorgestort worden naar fundamentalistische en zelfs terroristische moslimorganisaties. De halal-business is dus een wapen om Vlaanderen en de rest van de wereld te islamiseren. Met de distributie van halal voedsel, distribueert men meteen ook de fundamentalistische islam.”

Boycot

Geconfronteerd met de enorme uitbreiding van de productie en distributie van halal voedsel in Vlaanderen, roept Filip Dewinter op tot actie. Dezer dagen verspreidt de winkelketen voor diepvriesproducten O’Cool een folder waarin een zeer uitgebreid gamma van nieuwe halalproducten van de halalmultinational ‘Mekkafood’ wordt aangeboden. Volgens de website van Mekkafood worden “al haar producten gemaakt van rund-, lams-, kippen- of kalkoenvlees, welke 100% aan de halal-norm voldoen”. Mekkafood werkt naar eigen zeggen “uitsluitend samen met gecertificeerde halal slachterijen”. “Daardoor bestaat voor moslims de absolute zekerheid dat alle vleesdelicatessen volgens de islamitische regels worden geproduceerd.”, zo klinkt het bij Mekkafood.

Fractievoorzitter Filip Dewinter roept op tot een boycot van O’Cool, gezien de actieve medewerking van deze winkelketen aan de halal-industrie en dus ook aan de fundamentalistische islam.