Filip Dewinter geeft Oskar Freysinger politiek asiel in het Vlaams Parlement

Verboden en geboycotte islamkritische lezing van een Zwitsers parlementslid en de initiatiefnemer van het Zwitserse antiminarettenreferendum vindt toch plaats
Filip Dewinter geeft Oskar Freysinger politiek asiel in het Vlaams Parlement

Het Vlaams Belang is absoluut niet te spreken over het feit dat Zwitsers SVP-parlementslid en initiatiefnemer van het referendum tegen de bouw van minaretten in Zwitserland, Oskar Freysinger, onder druk van de Brusselse PS-burgemeester vandaag de toegang werd ontzegd tot twee verschillende zalen (Centre Diamant en Crown Plaza-hotel) om er een lezing te houden over de Islam, georganiseerd door Euboco (EUropa BOnum COmmune).

Aangezien de vrijheid van meningsuiting een basisrecht is in een democratie, heeft Filip Dewinter Oskar Freysinger uitgenodigd om zijn lezing over de islam te houden in het Vlaams Parlement. De lezing “De Islam; gevaar en dreiging” ging deze morgen dan ook door in het Vlaams Parlement voor een geïnteresseerd publiek van een 50-tal personen. Oskar Freysinger ging tijdens zijn toespraak dieper in op de beweegredenen van het Zwitserse anti-minarettenreferendum.

Filip Dewinter stelt vast dat de vrijemeningsuiting in de Europese hoofdstad Brussel steeds meer ingeperkt wordt: “De Brusselse PS-burgemeester muilkorft zowat iedereen die een islamkritisch standpunt inneemt of zich verzet tegen de multicultuur en de immigratie-invasie. Het Vlaams Parlement was dan ook een symbolische plaats om deze conferentie te laten plaatsvinden. De vrijemeningsuiting moet immers ook in Brussels blijvend gegarandeerd worden.”