Filip Dewinter dient klacht in tegen Sharia4Belgium-lid

Filip Dewinter: “Het moslimextremisme woekert in Vlaanderen en blijkt alsmaar driester te worden. Waarop wacht men om organisaties als Sharia4Belgium en Hizb-ut-Tahrir te ontmantelen en hun haatboodschappen een halt toe te roepen?”

Na de dood van de Franse moslimterrorist Mohamed Merah, verschenen ook op Belgische websites tal van steunbetuigingen aan deze massamoordenaar en oproepen tot geweld. Op Facebook zijn er zelfs tal van huldepagina’s aan Mohamed Merah die de terrorist en zijn vreselijke daden bejubelen.

De krant Het Laatste Nieuws toont vandaag een foto met als bijschrift ‘Sharia of Jiziah’ (vertaald: “Sharia of vergelding”), op internet gepost door het Sharia4Belgium-lid Younnes (de bekeerling Michael Delefortrie) , waarop een foto wordt getoond van gewapende jihadi’s met het hoofd van Filip Dewinter op een zwaard.

Het Vlaams Belang stelt vast dat moslimfanatici allerhande blijkbaar straffeloos kunnen blijven oproepen tot haat en geweld en zelfs sympathie mogen tonen voor islamitische terreurorganisaties als Al Qaida en Hamas en moordenaars als Mohamed Merah. Vorig jaar kon Sharia4Belgium nog in alle vrijheid de verjaardag vieren van de aanslagen van 11 september en nog deze week bleek dat de internationale extremistische en in Duitsland verboden organisatie Hizb-ut-Tahrir haar intrek heeft genomen in een huis in Hasselt. Het voorbeeld van Sharia4Belgium blijkt nu op internet vlot navolging te krijgen van andere moslimfanatici in Vlaanderen.

Filip Dewinter: “Het moslimextremisme woekert in Vlaanderen en blijkt alsmaar driester te worden. Blijkbaar is het maar wachten tot ook in Vlaanderen de eerste moslimextremist de daad bij het woord voegt en naar het voorbeeld van zijn rolmodellen ook hier een bloedbad aanricht. Waarop wacht men om organisaties als Sharia4Belgium en Hizb-ut-Tahrir te ontmantelen en hun haatboodschappen een halt toe te roepen?”

Filip Dewinter kondigt in ieder geval aan eerstdaags klacht in te dienen tegen Michael Delefortrie wegens aanzetten tot geweld.