Extreem-links geweld verhindert congres

Democratie en vrije meningsuiting op de helling in Duitsland.

bekijk hier het fotoalbum

Het “Stop islamisering”-congres in Keulen, georganiseerd door Pro Köln en Steden Tegen Islamisering werd gisteren en vandaag door extreem-linkse zgn. antifascistische demonstranten met straatgeweld (brandstichting, rellen, vandalisme, molesteren van congresdeelnemers, …) totaal onmogelijk gemaakt.  Het extreme geweld van de linkse tegendemonstranten kende geen maat.  Gisteren werd de boot waarop een persconferentie plaatsvond aangevallen en ernstig beschadigd, congresgangers werden gemolesteerd met verschillende gewonden tot gevolg, de bussen die congresgangers vervoerden werden aangevallen en beschadigd, er werd brandgesticht en ontelbare vernielingen aangebracht…

Vierhonderd congresgangers waaronder Filip Dewinter, Duits parlementslid Henry Nitzsche (ex –CDU), verschillende Oostenrijkse parlementsleden van de FPÖ, de Europarlementsleden Philip Claeys en Andreas Mölzer en het Italiaanse Europarlementslid Mario Borghezio werden door extreem-linkse tegenbetogers gegijzeld in de luchthaven van Keulen die ze niet konden verlaten.

Uiteindelijk kondigde de politie wegens het extreme geweld van de tegendemonstranten de noodtoestand af.  Het door de overheid toegelaten congres kan dan ook niet plaatsvinden.  Filip Dewinter stelt dat “de Duitse autoriteiten capituleren voor het geweld van zgn. antifascistische geweldenaars.  Het zgn. antifascisme is het echte fascisme geworden.  Het is wraakroepend dat het recht op vrije meningsuiting niet gegarandeerd kan worden.  Geweld haalt het op de democratie en dat mag en kan nooit het geval zijn”.

Een opiniepeiling van Welt-online toont aan dat 45% van de Duitsers vindt dat dit congres diende plaats te vinden, 35% vindt het belangrijk dat er over het thema islamisering gesproken wordt en slechts 20% vindt dat het congres verboden diende te worden.

“Ondertussen is het duidelijk dat het debat omtrent de islamisering van Europa in de kiem gesmoord wordt en onmogelijk gemaakt wordt door multiculturele hardroepers die blind en doof zijn en blijven voor de islamisering van Europa”, zegt Filip Dewinter.