Colloquium “De islam kan uw vrijheid schaden” groot succes !

Steden Tegen Islamisering  en het Vlaams Belang organiseerden gisteren een colloquium over de islam n.a.v. het verschijnen van het nieuwe islamkritische boek van de uitgeverij Egmont “Al Hijra: immigratie als paard van Troje van de islam”. Het boek is een vertaling van twee eerder uitgegeven boeken van de hand van Sam Solomon, “Al Hijra” en “De moskee ontmaskerd”. Sam Solomon is een ex-moslim die zich bekeerde tot het christendom en een islamdeskundige.  Hij is een vooraanstaand docent en onderzoeker, een mensenrechtenactivist en adviseur van Britse en Europese parlementsleden.

Op het colloquium “De islam kan uw vrijheid schaden!” spraken naast Sam Solomon ook Karim Van Overmeire, Vlaams parlementslid en beheerder van de uitgeverij Egmont, Filip Dewinter en prof.dr. Hans Jansen.  Hij is Arabist en was jarenlang hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht. Hij schreef verschillende boeken over de islam, waaronder een spraakmakende biografie van Mohammed. Zijn boekje “Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten” werd in 2008 in Nederland een bescheiden bestseller.

Filip Dewinter benadrukte dat “wie de islamisering van Europa wil tegengaan eerst en vooral de immigratiekraan moet dichtdraaien en het multiculturalisme als officiële staatsideologie moet afzweren. Het multiculturalisme verplicht ons immers om te capituleren voor en te collaboreren met de radicale islam”. Filip Dewinter besloot: “Te allen prijze moet vermeden worden dat moslims een staat in de staat gaan vormen waarbij alleen hun eigen regels, waarden en normen gerespecteerd en toegepast worden. Alleen door ruggengraat en karakter te tonen; door onze volkseigenheid en culturele identiteit opnieuw centraal te durven stellen en – wars van elk multicultureel eenheidsdenken – de superioriteit van onze eigen beschaving te durven verdedigen, moet het mogelijk zijn om de islamisering van Europa af te wenden en Europa terug te geven aan de Europeanen”.

Het colloquium en de uitgave van het boek “Al Hijra” gaven het startsein voor een nieuwe campagne van “Steden tegen Islamisering”. Er wordt een affiche verspreid en een dvd gepromoot. De dvd “Islam: wat het Westen moet weten!” is een documentaire met tal van unieke interviews met gerespecteerde islamexperts. Ook het boek van Filip Dewinter “Inch’Allah. De islamisering van Europa” is nog steeds verkrijgbaar. Het boek is aan zijn tweede druk toe.

Volledige toespraak van Filip Dewinter