Canadese studente ziet zaak tegen Anke Van dermeersch uitgesteld

Het kort geding dat de Canadese studente Rosea Lake heeft aangespannen tegen Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch is dinsdag uitgesteld naar 15 oktober, omdat de advocaat van de politica meer tijd wilde om conclusies op te stellen. De studente, die speciaal is overgekomen vanuit Canada, zegt dat Van dermeersch het idee voor de campagne ‘Vrijheid of islam’ van haar gestolen heeft.

Op het campagnemateriaal poseert Anke Van dermeersch in een kort rokje met op haar been streepjes die een schaal van waardeoordelen aanduiden van ‘sharia-conform’ tot ‘steniging’. Rosea Lake herkende er meteen haar eigen werk Judgements in. Alleen ging de schaal bij haar van ‘preuts’ tot ‘slet’.

“Ik pleit voor tolerantie”

“Ze heeft mijn idee gestolen en het misbruikt voor een campagne die indruist tegen mijn principes. Ik pleit voor tolerantie, dat vrouwen niet beoordeeld mogen worden op basis van hun kledij, zij pleit met haar campagne voor intolerantie”, aldus Lake.

De Canadese dagvaardde Van dermeersch voor de Antwerpse kortgedingrechter wegens schending van de auteursrechten en het onrechtmatig gebruik van haar werk. Ze eist de onmiddellijke stopzetting van de campagne op straffe van een dwangsom van 2.500 euro per inbreuk.

Inspiratiebron

Ze had gehoopt om Anke Van dermeersch te kunnen ontmoeten, maar die kon niet aanwezig zijn door haar werkzaamheden in de Senaat. De politica gaf eerder al toe dat het werk van Lake een inspiratiebron was, maar zo waren er wel meer.

De zaak werd met een week uitgesteld. De Canadese zou normaal gezien donderdag terugvliegen naar Vancouver, maar overweegt om toch tot dinsdag te blijven.

Bron: Gazet van Antwerpen

Commentaar STI/VTI: Het is natuurlijk pervers te noemen dat een Canadese studente, die zelf (voorlopig) niets van de islam te vrezen heeft en pretendeert op te komen voor vrouwenrechten, tolerantie wil voor diezelfde vrouwonvriendelijke islam die miljoenen vrouwen onderdrukt en het leven tot een hel maakt.