Aktie

Vlaams Belang protesteert in vier steden (Antwerpen, Gent, Roosdaal en Genk) tegen ritueel slachten.

Op 8 december vond het islamitisch offerfeest plaats. Traditioneel worden n.a.v. het islamitische offerfeest tienduizenden schapen op een barbaarse wijze ritueel geslacht. Het Vlaams Belang kant zich tegen het ritueel slachten omwille van het feit dat deze barbaarse slachtmethode onnodig veel pijn en angst veroorzaakt bij dieren. Schapen die ritueel geslacht worden nadat hun hals werd overgesneden, blijven nog tot twee minuten bij bewustzijn. De Wet op het Dierenwelzijn stelt duidelijk dat dieren enkel onverdoofd kunnen geslacht worden, maar maakt een uitzondering voor het ritueel slachten. Het barbaars ritueel slachten is het martelen van dieren en Vlaanderen onwaardig. Het Vlaams Belang is voorstander van een algemeen verbod op ritueel slachten en wil dat de Wet op het Dierenwelzijn in die zin gewijzigd wordt.

Op vier plaatsen in Vlaanderen werden vandaag door het Vlaams Belang protestacties tegen het ritueel slachten gevoerd. In Antwerpen verzamelden een 200-tal manifestanten aan de tijdelijke slachtvloer; in Gent bracht een delegatie mandatarissen van het Vlaams Belang een bezoek aan het slachthuis; in Genk en Roosdaal werd verzamelen geblazen aan de tijdelijke slachtvloer. Het Vlaams Belang startte vorige week ook een petitie tegen ritueel slachten op de site www.stedentegenislamisering.be. De voorbije week werden in Antwerpen, Gent, Brussel, Vilvoorde, Aalst, Mechelen, Sint-Niklaas en Lokeren eveneens pamfletten tegen het ritueel slachten verdeeld.

Het Vlaams Belang protesteert vandaag niet enkel tegen het ritueel slachten maar ook tegen de islamisering van onze steden. Filip Dewinter haalde in zijn toespraak de islamisering van onze steden aan: “Het onverdoofd ritueel slachten is slechts een van de vele symbolische voorbeelden van de islamisering van onze samenleving. De islam staat haaks op alles waar Europa voor staat. Europa mag geen Eurabia worden. Voor het Vlaams Belang is het klaar en duidelijk: niet wij moeten ons aanpassen aan de islam, maar de islamitische vreemdelingen en allochtonen moeten zich aanpassen aan ons en als dat niet lukt, keren ze maar beter terug naar hun landen van herkomst!”.