Actiedag door Antwerpen-Noord

Tijdens een persconferentie stelde Filip Dewinter het initiatief ‘Europese steden tegen islamisering’ voor aan de nationale en internationale pers. Het initiatief bevat vertegenwoordigers uit onder meer Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland en Engeland die gisteren elk een charter ondertekenden om de toenemende islamisering van onze steden een halt toe te roepen. Onder de deelnemers bevonden zich een aantal bekende buitenlandse politici zoals Heinz-Christian Strache (voorzitter FPÖ) en Markus Beisicht (voorzitter Pro-Nordrhein Westfalen), Robert Spieler (Elsace D’Abord).

Na de persconferentie gidste Antwerps gemeenteraadslid Bart Debie de deelnemers door de sterk geïslamiseerde wijken van Antwerpen Noord en meer bepaald een buurt waar in een straal van 200 meter maar liefst 8 moskeeën terug te vinden zijn. Minstens twee daarvan zijn heel omstreden zijn en staan op de lijst van de terroristische en fundamentalistische organisaties van de federale politie. De buitenlandse gasten konden hun oren nauwelijks geloven toen ze vernamen dat één van die moskees – de Pakistaanse Noor Ulharam moskee – erkend is én gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid. Of zoals FPÖ-voorzitter Strache ’s avonds op de Antwerpse nieuwjaarsreceptie het stelde: “Vandaag waande ik mij niet meer in Europa, maar in Kaboel of Antwerpistan.” De organisatie ‘Europese steden tegen islamisering’ kondigde ook al enkele acties aan. Begin februari wordt er een persconferentie en manifestatie gehouden in Parijs. Nadien volgen Madrid, Londen, Rotterdam en andere grote steden. In september van dit jaar wordt in de Duitse stad Keulen een grote manifestatie georganiseerd.

Bye bye Fortis

In het kader van die islamisering wees Filip Dewinter de pers en de buitenlandse gasten nog op het feit dat de Fortis bank niet alleen politiek correct is, maar nu ook al islam-correcte aanbiedingen lanceert. Via de Fortis bank kunnen moslims nu immers aandelenpakketten kopen van bedrijven die zogezegd niet islam-onvriendelijk zijn … de islamitische Sharia volledig volgend. Ondernemingen die iets te maken hebben met varkens(vlees), defensie, tabak, alcohol en andere islamonvriendelijke producten … ze zullen het geweten hebben.

Voor het Vlaams Belang is dit een zoveelste toegeving aan de islam en het bewijs dat de islam haar veroveringstocht verder zet. Dewinter – zelf klant bij Fortis – kondigde met de bankkaart in de hand dan ook prompt aan zijn rekening bij Fortis op te zeggen en over te stappen naar een andere bank. Een bank die zich niet prostitueert voor de islam en zich niet onderhevig laat maken aan de Sharia.