Actie tegen de boerka

Eerder deze week kondigde een fundamentalistische moslimorganisatie aan te betogen tegen de recente goedkeuring van het boerkaverbod, dat er kwam op aandringen van het Vlaams Belang. Hoewel de betoging verboden was, hield onze partij een symbolische actie tegen de pleitbezorgers van de agressieve, vrouwonvriendelijke islam.

Een vijftigtal vrouwelijke Vlaams Belang-militanten kwamen daarom samen in hartje Brussel, onder het motto “De islam kan uw vrijheid schaden.” Enkele van de actievoerders droegen een boerka, die ze vervolgens symbolisch in de vuilbak gooiden. Barbara Pas, Kamerlid en voorzitster van de Vlaams Belang Jongeren, hield een krachtige toespraak waarin ze benadrukte dat de heisa rond het boerkaverbod aantoont dat het Vlaams Belang altijd gelijk heeft gehad, door te blijven spreken over thema’s waarover anderen liever zwijgen.

“Het is de hoogste tijd dat het taboe, dat als een boerka over het immigratiedebat was gedrapeerd, definitief wordt doorbroken”, aldus Barbara Pas. “Het is in de Belgische politiek gebruikelijk dat verkiezingsbeloftes in de vuilbak worden gesmeten. Dat heeft het Vlaams Belang nooit gedaan. Wel gooien wij hier vandaag symbolisch de boerka in de vuilbak. Als boodschap dat wij, Vlaamse vrouwen en Vlaamse mannen, baas willen blijven in eigen land!”