5 juni: betoging ‘ Geen supermoskee in Lier’

Het aantal moskeeën in Vlaanderen neemt alsmaar toe. Ondertussen telt Vlaanderen ongeveer 240 moskeeën. In 2010 spendeerde Vlaams minister Bourgeois (N-VA) 614.480 miljoen € aan subsidies voor moskeeën. Zelfs minaretten worden tegenwoordig met Vlaams belastingsgeld gesubsidieerd. Aan de wildgroei van moskeeën moet zo snel mogelijk een einde komen.

In Lier wil het Turks Ministerie voor Religieuze Zaken via het Diyanet-netwerk een grote moskee met een 13 meter hoge minaret in een woonwijk bouwen. Het door de Turkse overheid gesubsidieerde en georganiseerde Diyanet-netwerk telt in België inmiddels al 62 moskeeën.

Moskeeën zijn meer dan alleen lokalen waar de islamitische eredienst wordt beleden. De Turkse premier Erdogan zei enkele jaren geleden: “De moslims zijn onze soldaten. De moskeeën onze kazernes, de koepels onze schilden en de minaretten onze bajonetten.” Voor de radicale islam zijn de moskeeën voorposten van verovering en bekering. Moskeeën en minaretten zijn symbolen van de islamisering van ons land.

Het Vlaams Belang en Steden Tegen Islamisering (STI) roepen iedereen op om mee te betogen op zondag 5 juni in Lier!

Het Vlaams Belang wil immers de islamisering stoppen en de islamzuil afbouwen. Inderdaad, geen supermoskee in Lier!