250 euro voor gespotte, aangegeven en gevatte boerka

Filip Dewinter looft premie uit per gespotte boerka (video)

Wie de komende dagen vrij is en wat wil bijverdienen, kan nu ook bij Filip Dewinter terecht. Deze geeft namelijk een premie van 250 euro weg wanneer je een boerka kan spotten, een niet eerder vertoonde actie die na de bikini-boerka en de Flair en Libelle covers weer het nodige stof zal doen opwaaien.

Nadat in Brussel een niqab-draagster een kopstoot uitdeelde aan een agente, zijn de gemoederen ter plaatse nog niet bedaard. Gisteren werden 15 leden van Shariah4Belgium opgepakt en elke avond hangt er een gespannen sfeer in de hoofdstad. Toch pakt Filip Dewinter nu uit met een opmerkelijke actie: hij looft een premie uit van 250 euro per gespotte boerka.

Wat houdt deze actie precies in?

Filip Dewinter: “Wij geven vanaf vandaag een bedrag van 250 euro voor elke boerka die gesignaleerd wordt, aangegeven bij de politie en vervolgens opgepakt. Waarom? Omdat wij de indruk hebben dat er bij de politie een zekere terughoudendheid heerst om tussen te komen wanneer een boerka in het straatbeeld opduikt, dit uit schrik voor rellen. Nochtans gaat het om een strafbaar feit dat door nagenoeg de ganse Kamer werd goedgekeurd. Indien de politie hier niet tegen durft op te treden, is de intimidatie door de radicale moslims geslaagd en halen ze hun slag thuis. Daar steken wij een stokje voor.”

Die boerka is net als de hoofddoek voor een aantal moslims ontzettend belangrijk. Voor jullie ook. Waarom?

Filip Dewinter: “De boerka is net zoals de hoofddoek een rondwandelende gevangenis van textiel. Het is het harnas van de strijdende islam maar ook het ultieme symbool van de minderwaardigheid van de vrouw binnen de islam. Met de boerka zijn de middeleeuwen en erger terug. Het zal voor de islam nooit genoeg zijn. Ze willen een vinger, een hand, een hele arm. Geen boerka, geen hoofddoek, geen islam dus.”

Dit is geen Vlaams Belang-actie?

Filip Dewinter: “Inderdaad. Deze actie gaat uit van ‘Steden tegen islamisering’, een organisatie die de islamisering een halt wil toeroepen en waarvan ik als voorzitter optreedt”. (KA)

Voor de actie werd ook een video gemaakt, die je hier kan bekijken: www.youtube.com/watch?v=HDtLQD7m7RQ

Bron: Clint.be (http://www.clint.be/actua/binnenland/filip-dewinter-looft-premie-uit-gespotte-boerka-video)