NL   Fr   De   En   It   Es


 [ Home ]

 [ Contacteer ons ]
Bezoek ook
Vrouwen tegen Islamisering • Nieuws

 • Klik hier voor een weergave op volledige grootte
  PERSBERICHT - De ramadan hoort hier niet thuis: St...

  17.06.2015 - Filip Dewinter: “Capituleren voor ramadangebruiken leidt tot de islamisering van onze cultuur.”

  Van donderdag 18 juni tot en met vrijdag 17 juli vindt de ramadan plaats, de vastenmaand van de moslims. Tussen zonsop- en zonsondergang mogen moslims o.m. niet eten, niet drinken...


  Islamonderwijs in de lift in V...

  29.04.2015 - http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2321627
  ...
  Archief
    Initiatieven

  Filip Dewinter plaatst nota op zijn webstek, waarin gewaarschuwd wordt voor het moslimextremisme in Antwerpen

  17.08.2009 - Vlaams Comitť voor Ex-Moslims: "Radicale islam diep geÔnfiltreerd in
  verschillende Antwerpse moskeeŽn".  Filip Dewinter: "Overheid moet stoppen met het onder de mat vegen van het moslimextremisme".    Het Vlaams Comitť voor Ex-Moslims - een onafhankelijk comitť van moslimafvalligen - waarschuwt in een nota "Extremistische moskeeŽn en vzw's in Antwerpen" voor het moslimextremisme in Antwerpen. Volgens deze lijvige nota,  zou de radicale islam diep geÔnfiltreerd zijn in verschillende Antwerpse moskeeŽn. Vandaag plaatste Filip Dewinter de nota op zijn webstek http://www.filipdewinter.be/ om er zo de nodige ruchtbaarheid aan te geven. 


  De gevaarlijkste moskee in Antwerpen zou de Pakistaanse Khatim Al-Anbia-moskee van de  Oranjestraat zijn. De moskee zou deel uitmaken van een wijdvertakt Pakistaans islamitisch terreurnetwerk. Volgens het VCEM zou de moskee regelmatig bezocht worden door kopstukken van tal van Pakistaanse extremistische verenigingen die nauwe banden hebben met terreurorganisaties, zouden er geluidsbanden verspreid worden van Al-Qaedakopstukken en zou de moskee actief rekruteren voor de jihad.


  Een andere extremistische moskee is de Marokkaanse moskee El Mouslimin in de Jan Palfijnstraat. Volgens het VCEM zouden jongeren in deze moskee worden aangespoord om te gaan studeren in madrassa's (koranscholen) in landen als Pakistan, via dewelke ze figuren ontmoeten die hen rekruteren voor de gewapende strijd. De Marokkaanse terreurorganisatie Groupe Islamique Combattant Marocain zou in deze moskee een veilig onderkomen vinden.


  Ook via de moskee El-Fath aan de Sint-Bernardsesteenweg zouden actief moslimstrijders geronseld worden voor de heilige oorlog. Moskee Omar in de Tulpstraat is volgens het VCEM een bolwerk van verschillende extreme moslimorganisaties als Jamaat Tabligh en Hizb-Ut-Tahrir. In de moskee Bangladeshi op de Turnhoutsebaan zou jihadlectuur worden verspreid die oproept tot zelfmoordaanslagen.  In de moskee Bilal (Van Montfortstraat) zouden er zich volgens de Marokkaanse veiligheidsdiensten terreurverdachten schuilhouden en de moskee Hamza zou onderdak bieden aan militanten van de verboden Marokkaanse 'Gerechtigheid en Welzijn'-beweging.


  Filip Dewinter betreurt dat de overheid het moslimextremisme binnen de Antwerpse moskeeŽn onder de mat blijft vegen en eist een diepgaand onderzoek.  Filip Dewinter
  Fractievoorzitter Vlaams Belang
  in de Antwerpse gemeenteraad